Kandidat nr. 6 - Jeanne Rygas Bergmansen
Navn:
Født år / alder:
E-mail:
Opstillet af:
Medlem af partiforening:
Suppleant:
SF Roskilde, bestyrelsesmedlem siden 2020 samt byrådsmedlem i Roskilde.
Næstflest stemmer efter spidskandidaten i Roskilde Kommunalvalg 2021.
SF Sjælland.
Kære medlemmer
Vi står endnu engang og skal stemme om vores liste. Og jeg er ikke i tvivl om, at vi allerede har en god liste.
Jeg, som lærer, både i almen folkeskole samt handicap området, håber at min plads på listen kan være børnenes stemme – for det er det jeg er gået på valg på. Det er derfor jeg blev lærer.
Jeg har set hvordan vores skoler i regionen er blevet nedprioriteret. Jeg har selv arbejdet der, nord som syd i regionen.
Jeg har set, hvordan børnene mangler en pædagogisk hånd at holde i – jeg har selv set det, jeg er selv mor.
Jeg har set hvordan aldersdiskrimination fylder blandt borgere over 55 år, som vælges fra på arbejdsmarkedet. Som vælges fra i banken – det er mine nærmeste kollegaer. Det er min nærmeste familie. Det er mistrivsel og ingen mulighed for at blive hørt.
Det er naturen i regionen, som bliver udnyttet og dumpet, til fordel for industri og bolig fra storbyerne. Om ganske få år er den natur så ødelagt, at vi ikke kan gøre noget – men i regionen skal vi fortsat have øjnene på naturen. På det landlige Lolland. Det smukke Stevns. Og det kølige Kalundborg. Naturen er alle steder i regionen – naturen er os.
Mit hjerte bløder rødt, og det ved jeg at dit også gør.
Jeanne Bergmansen.
Hvem er jeg?
Mor til to drenge, med min samlevende partner. Født og bosat i Roskilde, med familie i Næstved, Nakskov og Karlslunde. Tidligere bosat i, blandt andet Nakskov.
I Nakskov arbejdede jeg som lærer, og havde min dagligdag her, hvor også min søn gik i børnehave. Læreruddannet i 2014, arbejdet i folkeskolen siden 2009. Speciallærer i Albertslund, indenfor autismespektret (infantil autisme). Uddannet svømmeinstruktør ved DGI og arbejdet med svømning og foreningsudvikling siden 2005 i flere forskellige foreninger.
Foreningslivet har altid haft en helt særlig betydning for mig, da man ofte her finder et stærkt fællesskab med ligesindede der er passioneret omkring samme interesse. Det har derfor altid været vigtigt for mig, at styrke fællesskabet så meget at alle føler de har en plads. Et fællesskab kan ikke bestå, hvis ikke vi skaber et os, frem for et du og jeg. Noget jeg stolt selv videregiver til mine to drenge, via deres fritidsinteresser.
Privat holder jeg meget af gåture i den danske natur med min partner og for tiden en barnevogn, gerne med en god kop kaffe i hånden. Hvis ikke jeg finder tid til en løbetur eller golf, hvor gerne min ældste søn på 8 også gerne deltager. Vi som familie sætter meget pris på at være aktive sammen.
Top 3 vigtige mærkesager
1. mærkesag
Vi skal have flere med fra starten af – allerede under fødslen:
Vi skal investere i forældrelivet, allerede under graviditeten. Under graviditeten ekskluderes partneren og har ikke ret til at følge sit ufødte barn. Arbejdspladser presser, især i de ufaglært arbejde mv, at fravælge skanninger af barnet eller jordemødre aftaler samt barsel. Sundhedsaftaler som omhandler barnets trivsel, udvikling mv. – samt etablering af forældresamarbejde i det man teoretisk kalder “De kære svære år; 0-3 år” (din kommune kalder det måske De Utrolige år, eller andet). Forældresamarbejder sker ved de samtaler jordemoderen og den kommunale sundhedsplejerske tilbyder, hvor der gives viden og ressourcer til forældrene. Flest skilsmisser sker, inden barnets 5 leveår – netop fordi de år oftest er de absolut hårdeste i forældreskabet.
Derfor er det også vigtigt, at vi giver jordemødre og sygeplejerskerne (som sundhedsplejersken er uddannet som først og fremmest) ro på i deres arbejde. Det gør vi ved at skabe fair arbejdsforhold, og en løn de kan leve for.
2. mærkesag
Human handicappolitik – at have et handicap, er at være et menneske:
Det kan ikke passe, at forældre med handicappede børn (fysisk som psykisk) selv skal gå ned med flaget, eller ende i skilsmisse, før de kan få hjælp til deres børn. Behandlingstiden på handicapområdet eller i den psykologisk sektor er alt for langsommeligt og med for få succeshistorier at finde, da vi fortsat ikke prioriterer den økonomi det kræver, for at kunne lave tidligere indsatser.
Det estimeres, at 85% rammes af en psykisk sygdom MINDST en gang i livet. Når procentsatsen er så høj, er det dermed et samfundsproblem, som vi politisk er forpligtet til at få løst bedre. Det gør vi ved at investere i psykiatrien, på lige fod med det almene sundhedsvæsen. Mange psykiske sygdomme er midlertidige, hvis de vel og mærke behandles korrekt og i opløbet – ville du kunne gå rundt med et ubehandlet brækket ben? Hvorfor mener vi så, at man skal gå rundt med en ubehandlet knækket psyke?
I dagligdagens samfund ekskluderes handicappede fortsat. Det gælder både psykisk handicappede som fysiske. Mange fysisk handicappede meddeler, at pga. deres handicap, bliver de ekskluderet på arbejdsmarkedet qua af at de fortsat møder stigmatisering som, at deres mentale helbred ikke fungerer, hvilket ofte ikke er sammenhængende. Ligeledes oplever mange psykisksyge, at hvis de er åbne omkring deres diagnoser, trækker arbejdsgiveren opgaver fra dem – opgaver der er til ingen hindring for deres psykiske velbefindende. Opgaver, som de sagtens kan løse.
3. mærkesag
Stop aldersdiskrimination – vi bliver kun ældre: Vi forventer at blive på arbejdsmarkedet i længere tid, men ekskluderer oftere ældre når de når omkring de 60 år når de eksempelvis ansøger job eller skal låne til en ny bil i banken. Jeg oplever oftere ældre som ikke stiller krav om bedre arbejdsforhold, da de er bange for at blive fyret og dermed ikke kunne få nyt arbejde netop pga denne diskrimination der foregår.
Hvis man til sidst i sin alderdom har brug for pleje, består plejen oftere af 25 tilfældige mennesker som er underlagt et tidspres, at de overser den relations arbejde som er forebyggende for ældres helbred. En overset blærebetændelse eller lungebetændelse kan være fatal for et ældre menneske der har brug for hjemmepleje. Pleje som hurtigt kunne være behandlet og som ikke ville kræve indlæggelser. Uden god relation til sine plejere, formår vi ikke at værne om vores ældre bedst muligt.
Links
Linkin arbejds-CV til de interesserede:
Facebook, hvor jeg løbende opdaterer mine mærkesager og mit politiske arbejde:
–oOo–