Kandidat nr. 2 - Astrid Carøe

Instagram:

Facebook:

Ja, 50 ord er ikke meget, når jeg skal fortælle om sine politiske visioner. Så derfor får I en lidt længere version her. 

Det vigtigste politiske spørgsmål for mig, er at sikre at alle har de bedste muligheder for at få det liv de ønsker, uanset hvor mange penge de eller deres forældre har, eller hvor de bor. For at kunne gøre det, skal vi arbejde for et opgør med den sociale, økonomiske og geografiske ulighed, der eksisterer i Danmark. For det er ødelæggende for det enkelte menneskes muligheder og for samfundets sammenhængskraft.

De sidste tre år har jeg siddet i Folketinget for SF, og jeg har derfor haft fornøjelsen af at påvirke politikken på Christiansborg, hvor jeg har været ordfører for uddannelse og ligestilling. I løbet af den tid er vi rykket i den rigtige retning, selvom man som SF’er selvfølgelig drømmer om, at det går hurtigere.

Vi har fået indført minimumsnormeringer, penge til flere lærere i folkeskolen, investeret i uddannelse, fjernet uddannelsesloftet, vedtaget en klimalov, fået flere uddannelser i hele landet, mindsket brugerbetaling på sundhed og meget meget mere. Og vi er slet ikke færdige endnu.

 

For der er stadig stor ulighed og mennesker, der hver eneste dag får begrænset sine livsmuligheder. Der er stadig for meget forurening og for lidt vild natur, og der er flere og flere unge, der mistrives.

Derfor stiller jeg op til folketinget igen. For der er stadig meget mere at gøre. Og jeg kan og vil bidrage til, at vi fortsat holder snuden i sporet.

For vi skal styrke børn og unges trivsel og sikre, at alle har lige uddannelsesmuligheder. Vi skal mindske uligheden, og vi skal styrke den grønne omstilling til gavn for klima og natur. Det er nødvendigt for vores samfund.

Jeg har været aktiv i SF i 12 år, og jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet og føre valgkamp på Sjælland igen. Jeg vil føre en aktivistisk og ambitiøs kampagne i samarbejde med jer dygtige og engagerede SF’ere. Sidste gang var min valgkamp centreret omkring Slagelse, Sorø og Ringsted, og det vil den være igen. Men jeg vil også meget gerne komme forbi og bakke op om jeres valgkamp, hvis jeres partiforening og kandidat ønsker det.

Jeg håber på, at få jeres opbakning igen. Det var en fornøjelse at føre valgkamp sidste gang, og jeg håber og tror på, at samarbejdet med partiforeningerne og de andre kandidater bliver mindst lige så godt til næste valg.